tiistai 17. marraskuuta 2015

Laskettu aika

Tänään on meidän vauvamme laskettu aika.

Tätä päivää on odotettu yli viisi vuotta ja nyt se on vihdoin tässä.

Odotan jo malttamattomana pienen tyttömme tapaamista.

Viimeisen viikon aikana supistukset ovat välillä olleet rajuja. Vatsani ei tykkää supistuksista ja on ollut viikon enemmän tai vähemmän sekaisin. Eilen supistusten tullessa olisin halunnut oksentaa. Synnytys ei siltikään ole käynnistynyt ja enimmän osan ajasta olen voinut hyvin.

Tänään meillä oli käynti äitiyspoliklinikalla kohonneiden verenpaineideni takia. Viime päivien mittauksissa yläpaineeni on vaihdellut 120-155 välillä ja alapaine  80-100 välillä. Verenpainemittauksilla seurataan mahdollista raskausmyrkytystä, vaikka muita tuohon viittaavia oireita ei olekaan ollut.

Tämän päivän äitiyspoliklinikkakäynti aiheutti sen, että lääkäri haluaisi kovasti käynnistää synnytyksen.

Itse olin haaveillut mahdollisimman luonnollisesta synnytyksestä. Kävimme aiemmin yksityisessä synnytysvalmennuksessa, jossa kerrottiin luonnollisesta kivunlievityksestä ja kerrottiin eri lääkkeiden hyvistä ja huonoista puolista. Olin haaveillut tilanteesta, jossa kehon omat hormonit pystyisivät auttamaan kivunlievityksessä.

Lääkärin innokkuuden vuoksi meillä on nyt varattuna jo aika synnytysosastolle, ja papereissa lukee mahdollinen cytotec-käynnistys. Cytotechän on itselleni tuttu jo ennestään - viimeksi sitä vaan käytettiin aika erilaisessa tarkoituksessa. Cytotecistä synnytyksen käynnistämisessä kerrotaan mm. Bebesinfon sivuilla. Mistään kivasta luomulääkkeestä ei tosiaan ole kyse ja toivoisin niin kovasti, että synnytys pääsisi alkamaan luonnollisesti.

Jäämme nyt seuraamaan verenpaineitani, mittailemaan valkuaista virtsassa ja odottamaan perjantain visiittiä synnytysosastolle. Toivottavasti selviän ilman lääkkeellistä käynnistystä.

5 kommenttia:

 1. Mee ihmeessä ennen perjantaita asiantuntevalle akupunktion antajalle ja lypsä rintoja! Kannattaa kokeilla kaikkea luonnollista ennen lääkkeellistä käynnistystä. Se tietysti täytyy tehdä, jos tilanne sitten niin vaatii.
  On kiva seurata sun blogia, vaikka aika harvakseltaan tuleekin postausta, ehkä sitten kun typykkä saapuun niin enemmän, jos aikaa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy kyllä kokeilla kaikkea mahdollista että synnytyksen saisi käyntiin! Sain jo varattua huomiselle ajan ennestään tutulle vyöhyketerapeutille. Toivottavasti jokin keino auttaisi synnytyksen käynnistymiseen luonnollisesti!

   Kiva, että olet tykännyt blogistani. Tämä blogi syntyi lapsettomuuden kanssa taistelusta, ja viime hetket tämä on ollut enemmänkin raskausblogi.. Tuo ehkä selittää hieman harvoja postauksiani. Jää nyt nähtäväksi, mitä blogille tapahtuu myöhemmin. Itse ainakin koin aiemmin kovin tylsäksi sen jos etsin netistä lapsettomuusblogeja ja päädyin vauva-arjesta kertovaan blogiin.. Mutta tuo jää nyt vielä nähtäväksi. Ja vielähän tässä pitäisi saada pieni tyttö maailmaan turvallisesti!

   Poista
 2. Toivotaan luonnollista synnytyksen alkua sinulle peukut täällä pystyssä!! Käy kävelyllä kävele portaita ja ota kunnon löylyt ;) Ajatella että sinulla jo laskettu päivä. Juurihan sinäkin plussasit. Ihanaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi :) Toive toteutui, laitan siitä lisää erillisessä postauksessa :)

   Poista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista