keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Aivopesu ihan itse

Kirjoittaminen jäsentää ajatuksia. Olisihan se pitänyt tietää, mutta kaikkea ei voi aina muistaa.

Hassu juttu tapahtui. Kirjoittelin täällä reilu viikko sitten tuskastuneena, kuinka ajatukset ovat jumissa lapsettomuudessa ja kuinka se tuo ikävän tunnelman koko elämään.

Kirjoittamisen jälkeen, heti kun olin saanut ongelmani kirjalliseen muotoon, päähäni pälkähti ajatus: Jos olen jumissa omien ajatusteni kanssa, kuinka voisin saada uusia ajatuksia?

Yksinkertainen kysymys, johon löytyy uskomattoman helppo vastaus. Lue jonkun muun ajatuksia. Täytä mieli toisen ihmisen ajatuksilla, jos et halua hukkua omiisi.

Otin kirjan käteeni ja luin. Luin toisen ihmisen ajatuksia elämästä. Se auttoi. Pääsin taas hetkeksi ohi siitä pahimmasta tuskasta, jossa olin vellonut muutaman viikon.

Toki lapsettomuus painaa mieltä edelleen joka päivä ja monta kertaa päivässä. Hormonitoiminta on heittänyt kuperkeikkaa, ja tässä kierrossa tiputteluvuoto alkoi samoihin aikoihin, kun viimeksi sain aikaan positiivisen ovulaatiotestin. Ehkä ovulaatio jäi väliin kokonaan, who knows. Hormonitoiminta ei siis ole parhaimmillaan. Mutta silti oma fiilis on positiivissävytteisempi kuin vielä hetki sitten.

Aivojen tuuletus auttoi. Hyvä niin. Silloin kun fiilis on maassa, on kaikki vaan niin synkkää.

Veikkaan, ettei mene kauaa, kun taas tarvitsisin vinkkejä oman mieleni piristämiseen. Kunnon aivojen tuuletus on ainakin tuolla vinkkilistalla! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti