lauantai 27. kesäkuuta 2015

Housuasiaa

Ensimmäisenä kävivät tukaliksi kankaiset ulkoiluhousut.

Korkea vyötärö ja joustamaton kangas eivät sopineet yhteen hormonihoidoissa turvonneen mahan kanssa. Onneksi kotioloissa helppo ratkaisu oli jättää nappi auki ja varmistaa vyöllä, että housut eivät tipu nilkkoihin.

Seuraavaksi sai unohtaa siistit suorat housut. Farkut saivat kelvata parempaankin työtilanteeseen, ongelma ratkaistu!

Pian farkkuvalikoimaan kävi kato. Vielä mahtuu, mutta puristaa epämukavasti, ei voi käyttää.

Vaatekaapin hyllyltä tyhjeni se tuttu housupino. "Ne housut, jotka mahtuvat päälle." Sivuun työnnetty kasa kasvoi. Ne liian pienet housut.

Pian jäljellä oli kahdet housut. Yhdet farkut, joissa vyötärö oli niin matala, ettei kasvava maha vielä haitannut. Ja toiset, jotka olivat strech-kangasta ja jotka olivat vielä joustaneet kasvavan mahan tieltä.

Ja nyt. Ihmettelen kasvavaa mahaani ja siitä rohkaistuneena tein ensimmäiset oikeat raskausajan hankinnat. Ostin vyötärölle lantiotuubin, joka helpottaa tavallisten farkkujen käyttöä. Ja lisäksi ostin ihka oikeat äitiyshousut, joissa on feikkivyötärö ja joustava kangas sen yläpuolella.

Kumpaakaan ostosta en ajatellut vielä ryhtyä aktiivisesti käyttämään. Ei maha vielä niin iso ole. Vyötärö vaan on kadonnut ja monet housuista ovat niin korkeita vyötäröltään, että olo on housuissa uskomattoman tukala. Nyt nuo ostokset ovat valmiina odottamassa sitä aamua, jolloin vyötärö puristaa eikä asunnosta pääse ulos ilman äitiyshousuja.

Äitiyshousujen ostaminen tuntui uskomattoman hienolta. Annoin itselleni luvan luottaa tulevaan. Minä olen ihan oikeasti raskaana. Olen yhden askeleen lähempänä omaa pienokaista.
8 kommenttia:

 1. Voi pistä ihmeessä ne mammahousut jalkaan ja nauti mukavuudesta!! Itse olin tosin samanlainen, koin että eihän minulla voi vielä olla "oikeutta" pitää äitiysvaatteita kun mahaa ei kunnolla vielä näy, ei ole "tarpeeksi" viikkoja jne jne. Kun sitten viimein uskalsin sellaiset salaa päälleni laittaa niin voi sitä ihanaa tunnetta kun kerrankin elämässäni päälläni olivat housut jotka tuntuivat istuvilta ja mukavilta samaan aikaan, aloin jo suremaan että niistä pitää joskus luopua :)
  Eli nyt mammavaatteet päälle vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaan totutella ajatukseen ja laittaa mammahousut heti kun kykenen :) Tosin toivon että lämpötilat nousisivat niin että pitkiä housuja ei tarvitsisi hetkeen ollenkaan!

   Poista
 2. Mä ostin kahdet mammahousut rv 12 ja niitä käytän vallan. On todella mukavat. Kyllästyin heti alkuunsa puristaviin nappeihin ja hiuslenkkivirityksiin. H&M:ltä löysin kahdet todella istuvat housut, mustat ja vaaleat farkut kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau :) Itse en ole oikein vielä ajatellut olevani oikeasti raskaana enkä ole kokenut että voisin vielä pitää raskausvaatteita. Mutta ehkä tuon ajattelun voisi jo heittää vähitellen romukoppaan ja luottaa siihen että raskaana ollaan ja pysytään :)

   Poista
 3. Esikoisesta ostin jo ennen nt-ultraa mammafarkut. Alavatsassa oli jatkuva paineentunne, eikä mitkään housut tuntuneet hyvältä. Vatsa ei ollut sinänsä kasvanut, mutta se paineentunne oli kurja. Lisäksi olin jokusen kilon tukevammassa kunnossa, kuin mitä aiemmin, joten senkään vuoksi omat housut eivät olleet hyvän kokoisia.

  Nyt toista odottaessa jouduin ottamaan äitiysfarkut käyttöön jo rv 8 paikkeilla valtavan turvotuksen vuoksi, vaikka olin ajatellut sinnitellä mahdollisimman pitkään omilla housuillani. Nyt vatsa on kasvanut muutenkin aivan eri tahtia. Esikoisesta vatsa alkoi kasvaa vasta reilusti puolivälin jälkeen, mutta nyt se on jo ennen puoliväliä valtava pallo ja juuri viikonloppuna äitini ja veljeni päivittelivät, että olenko varma ettei siellä ole kahta... Ei muuten tunnu kovin imartelevalta... =(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On jotenkin itselle tosi lohdullista että tässä vaiheessa voisi jo ottaa mammafarkut käyttöön ja se olisi ihan normaalia :)

   Eiköhän tuokin ole ihan normaalia että toisen vauvan kohdalla maha paisuu vauhdikkaammin :) Mutta voin vain kuvitella että ei varmasti tunnu kivalta jos läheiset vitsailee kaksosista...

   Poista
 4. Minä kans suosittelen ottaan ne mammafarkut käyttöön. Ei ole mitään rajaa milloin niitä saa ja ei saa käyttää. Raskauden jälkeenkin ne saattaa hyvän aikaa olla ainoat kivat housut :)
  Eli ei muuta kuin sinne mammahousuosastolle (tai hame tai mekko -mistä nyt tykkää).
  Hyvää raskautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)

   Kai se täytyy vain todeta että kun seuraavaksi on farkkukeli niin menee sitten mammafarkut jalkaan :) Onneksi lähipäivät pitäisi olla niin aurinkoisia, että ei paljon farkkuja tarvitse!

   Poista