maanantai 31. elokuuta 2015

Raskausviikko 28+6

Hups.

En kai muuta voi sanoa. Yhtäkkiä edellisestä kirjoituksestani on kulunut puolitoista kuukautta ja asioita on tapahtunut läjäpäin. Hups. On ollut tarkoitus kirjoittaa, mutta joka päivä se on jäänyt.

Itselläni kirjoittamisen tarve liittyy usein sisäiseen pahaan oloon ja tuskaan, jota on pakko päästä purkamaan. Ja nyt, kun olen raskaana, ja pikkuinen potkii mahassa, ei ole tuota kirjoittamisen tarpeen alulle panevaa voimaa, tuota tuskaa.

Kaikki on siis oikein hyvin. Laskettuun aikaan on alle kolme kuukautta. Äitiyslomaan on puolitoista kuukautta.

Aika on mennyt hurjan nopeasti.

Kesä menee aina nopeasti ja niin tälläkin kertaa. Vaivihkaa ja ihan yllättäen olemme alkaneet valmistautua vauvan tuloon.

Rattaat on ostettu. Auto on vaihdettu sellaiseen, johon mahtuu koko perhe. Olemme ostaneet uutena kolme vaatetta. Mikä mieletön fiilis tulikaan kolmen pienen vaatteen hankinnasta! Meille tulee oikeasti vauva!

Tori.fi on tullut tutuksi ja olemme hankkineet kaikenlaista tavaraa käytettynä netin kautta ja saaneet lahjoituksia ystäviltämme.

Ja me kun kuvittelimme, että olisimme vielä kuukausi ennen laskettua aikaa ilman vauvatavaroita. Niin väärässä olimmekaan!

Kotona on tyhjennetty kaappeja ja myyty turhia tavaroita, jotta pienelle olisi paremmin tilaa.

Mahastani on tullut ihan selvä raskausmaha. Alkuvaiheen turvotus on hävinnyt, ja maha on kunnollinen vauvamaha, mutta ei järisyttävän suuri. Neuvolan täti kommentoi mahaani pieneksi. Työkaveri, miespuolinen henkilö, kommentoi, että näytän kauniilta mahani kanssa. Ensi kertaa tapaamani vauvatavaran myyjä kommentoi, että näytän hyvältä. Raskausmahani on jopa omasta mielestäni ihan söpö.

Kadulla mahaani tuijotetaan. Enimmäkseen hymyillen, mutta välillä myös vakavana. Kiukkuisena? Kateellisena? Katkerana? Ymmärrän jokaista omituista tuijottajaa. Ennen omaa raskauttani olin itsekin valmis toivottamaan jokaisen raskausmahaisen maanrakoon. Silti nyt raskausmahaisena olen halunnut nauttia mahastani.  Olen pitänyt vartalonmyötäisiä paitoja niin, että tilanne ei jää kenellekään epäselväksi. Tätä on odotettu viisi vuotta - minäkin haluan itsekkäästi osani nautinnosta!

Raskaus on aiheuttanut selkäkipuja ja lonkissa kummallisia kolotuksia, joihin en ole tottunut. Olen kokeillut fysioterapeuttia, kiropraktikkoa, joogaa, kuntosalia, kävelyä, tukivyötä ja sähköpöytää. Kaikki nuo auttavat, mutta selkä kipuilee silti hieman - ainakin silloin kun jätän huolehtimatta selästäni.

Öisin nukun huonommin, sillä selällään nukkuminen ei ole suositeltavaa. Silti olen todella iloinen ja onnellinen ollessani raskaana. Kaikki on nyt todella hyvin.


4 kommenttia:

 1. Onnittelut tyttölupauksesta! <3 Vaunupostausta olisi kiva lukea, mulla niin vaikeuksia löytää meille sopivia vaunuja kun vaihtoehtoja niin mieletön määrä tuolla vaunuviidakossa! :D Tosin meillä rakenneultraan vielä 2,5vk joten siihen asti saakin vaunut vielä pysyä kaupassa... Nauti sun masusta, sitä on syytäkin esitellä ylpeänä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Kiva, että päädyit blogiini ja vieläpä kommentoimaan! Kävijämäärät ja kommentoijamäärät ovat tipahtaneet melko paljon - luultavasti monesta syystä: Tulin raskaaksi ja hoitojen jännittäminen loppui ja samalla monet aktiivilukijat lopettivat blogini lukemisen, blogilista lopetti ja itse olen kirjoittanut kuulumisia todella harvoin. Mutta kiva, että joku vielä eksyy tänne!

   Vaunuasiaa olen huono kommentoimaan, sillä meillä oli valintakriteerit selvillä. Tilanpuutteen vuoksi tarvitsimme todella pienet ja kevyet vaunut, jotka vievät mahdollisimman vähän tilaa sekä silloin kun ne ovat kokonaisena, että silloin kun ne on kasattuna läjään. Ja kasaamisen piti olla todella helppoa, että sitä jaksaisi tehdä jopa monta kertaa päivässä. Näillä kriteereillä vaihtoehtoja ei jäänyt kovin paljon jäljelle ja sitten valitsimme ne, joissa oli eniten ominaisuuksia ja jotka vaikuttivat näppärimmiltä.

   Ymmärrän kyllä että vaunuviidakossa voi olla tuskaista. Itsekin ehdin jo ihmetellä miten ihmeessä ihmiset osaavat valita sopivat vaunut silloin kun ei ole tällaisia kokokriteerejä niin kuin meillä. Toivottavasti löydät sinulle sopivat!

   Poista
 2. Kiva kun kirjoitit kuulumisia :) Olen käynyt välillä katsomassa olisiko päivitystä tullut!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että lukijoita löytyy vielä :) Ehkä voisinkin yrittää tsempata ja kirjoitella hieman useammin!

   Poista