maanantai 9. kesäkuuta 2014

Seitsemän viikkoa verenvuotoa

Viime aikoina olen miettinyt useaan otteeseen, millaista blogia haluaisin kirjoittaa. Aina tulen samaan lopputulokseen: sellaista optimistista ja positiivista - tiedättehän ne veikeät blogit, jotka saavat hymyn huulille, kun niitä päätyy lukemaan.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että saan vaihtaa aihetta ennen kuin päädyn tuohon lopputulokseen. Tällä blogiaiheella tuo ei vain toteudu.

Tänään tuli kuluneeksi seitsemän viikkoa keskenmenosta. Samalla tuli täyteen seitsemän viikkoa verenvuotoa. Ja samana päivänä minulla oli myös tarkastuskäynti lääkärillä.

Ensin hyvät uutiset: Viime viikon aikana verenvuotoni on vähentynyt harvakseltaan tulevaksi tiputteluksi, joka on enimmäkseen ruskeaa ja vain harvoin punaista.

Toinen hyvä uutinen: Edellisellä kerralla lääkäri mainitsi, että munasarjoissani on kysta. Ehdin jo pelätä, mitä kaikkea lisähaasteita se voi aiheuttaa. Mutta nyt kaksi viikkoa myöhemmin kysta on kadonnut. Ei löydy. Hyvä niin.

Sitten huonommat uutiset: Lääkärinä oli tällä kertaa eri henkilö kuin viime kerran tarkastuskäynnillä. Tämä lääkäri oli sitä mieltä, että raskausajan kalvot eivät ole poistuneet vielä kohdusta. Verenvuodon vähenemisellä ei ole merkitystä. Ei vaikka tiputtelukin loppuisi. Luvassa on on joka tapauksessa kaavinta.

Ei ole totta, mietin jälleen kerran. Miten yksi lääkäri voi todeta kohdun olevan kunnossa ja toinen sanoa, että kohdussa on ylimääräisiä kalvoja? Huoh.

Se siitä positiivisesta blogista sitten.

Sain lähetteen verikokeeseen, jossa katsotaan vielä raskaushormonin määrä verestä. Näillä näkymin kaavinta tehdään loppukuusta. Siihen asti voin toivoa, että jokin pieni ihme tapahtuisi, kohtu tulisi kuntoon ja kaavintaa ei tarvitsisikaan tehdä.
2 kommenttia:

 1. Mullekkin lääkäri sanoi lääkkellisen tyhjennyksen jälkeen että kohtu on tyhjä vaikka supistuksia tuli edelleen. Kärsin sitten viikonlopun kauheista kivuista ja lopuksi menin takasin päivystykseen ja siellä sitten olikin aika paljonkin sitä raskausmateriaalia ja siitä sitten melkein suoraan kaavintaan.
  Toivotaan, että sulla kerkeis tyhjentymään kokonaan ettet joutuis siihen kaavintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, toivotaan näin :) Tuntuu hölmöltä, että asia ei ole vieläkään ohi, vaikka keskenmenosta on jo monta viikkoa.

   Poista