tiistai 3. helmikuuta 2015

Kuinka selvitä lapsettomuuden keskellä?

Hilkka kirjoitteli taannoin lapsettomuusblogissaan aiheesta Miten jaksaa kun tuntuu toivottomalta?

Kävin silloin kommentoimassa aihetta, ja halusin nyt kirjoittaa hieman muokattuna omat vinkkini tänne itselleni talteen, jotta itsekin jaksaisin paremmin silloin, kun tuntuu täysin toivottomalta. Sellaisella hetkellä kaikki hyvät ajatukset ovat tarpeen, joten ehkä teiltä muilta  löytyy lisää vinkkejä aiheeseen?


1) Kunnon yöunet. Tämä on ihan ehdoton. Väsyneenä kaikki ongelmat ovat isompia.

2) Liikunta. Juoksulenkki, sali, mikä vaan urheilu. Lopputuloksena takuuvarma parempi mieli. Jos ei tule pyöreää vauvamahaa, niin ehkä odotellessa tulee edes upea sixpäkki ;)

3) Kirjojen lukeminen. Kun oma mieli pyörii lähes pelkästään lapsettomuusajatusten keskellä, saa lapsettomuusblogien lukemisesta mukavaa vertaistukea, mutta valitettavasti mieli ei yleensä parane - jokaisella meistä on ongelmia ihan liikaa. Piristystä omiin ajatuksiin saa romaaneista tai muista kirjoista. Maailma on täynnä elämänhallinnan oppaita ja self-help-kirjoja, ja ainakin itselläni muiden ajatusten lukeminen pelasti minut joulukuun ikävistä fiiliksistä.

4) Ystävät
Ystävät on yksi tärkeimpiä asioita elämässäni, mutta en haluaisi kuormittaa heitä liikaa omalla lapsettomuustuskallani. Siksi on parempi, että saan oman pääkopan kuntoon ja sen jälkeen voin todella vain nauttia ystävieni seurasta. Hätätilanteessa ystäville voi purkaa suurinta tuskaa silloin, kun mieli on eniten maassa.

5) Tapahtumarikas elämä. On parempi jos ei ehdi koko ajan miettiä lapsettomuutta. Tapahtumarikas elämä rakentuu mielellään yhdessä ystävien kanssa, kivalla porukalla kaikki on mukavampaa.

6) Uuden oppiminen. Uuden oppiminen on iso osa onnellisen elämän elementeistä. Lapsettomuuden keskellä elämä pyörii paikoillaan. Vuodet kuluvat, mutta mikään ei etene. Ehkä uutta oppimalla voisi saada itselleen tunteen, että jokin asia etenee?

7) Terveellinen ruoka. Lapsettomuudesta kärsiessä ei kaipaa lisämorkkista huonoista ruokavalinnoista, parempi vaan ottaa tavaksi terveellinen ruokavalio niin voi olla joka päivä hyvillä mielin ruokatottumuksistaan :)

8) Armollisuus itseään kohtaan. Vaikka kaikki yllä olevat menisivät pieleen, ei se haittaa. Huomenna on toivottavasti parempi päivä.


2 kommenttia:

 1. Nämä sun listat on ihan älyttömän hyviä! Palaan aina välillä lukemaan niitä sun vanhempiakin listauksia! :)

  Kiitos muuten sun viestistä. Palaan vastailemaan siihen viimeistään viikonloppuna. Kävi nimittäin niin, että satuin varaamaan yhdelle niistä lääkäreistä ajan tuossa tammikuun alussa ja se aika oli vihdoinkin viime viikonloppuna. Voin kirjoitella ajatuksia siitä käynnistäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla, että olet tykännyt! :) Täytyykin lopettaa ainainen valittaminen kokonaan ja tehdä jatkossa vaan pelkkiä listauksia ;)

   Kiva olisi kuulla sun lääkärikäynnistäkin, joten toivottavasti ehdit kirjoittelemaan!

   Poista