maanantai 8. syyskuuta 2014

Koeputkihedelmöityksiä ja alkionsiirtoja

Keskiviikkona menen kolmannen kerran alkionsiirtoon (toivottavasti).

Jo kaksi kertaa aiemmin olen mennyt samaan paikkaan mieli täynnä odotuksia ja virtsarakko täynnä hetkeä aiemmin juotua vettä. Olen kokenut kaksi erilaista alkionsiirtoa, vaikka prosessi oli ihan sama.

Ensimmäinen IVF

Ensimmäinen munasolujen keräys oli rankka. Kipu oli kova. Munarakkuloita oli parikymmentä ja niistä löytyi 10 munasolua. 10, sehän on monta, ajattelin keräyksen jälkeen.

Kymmenestä munasolusta kypsiä oli yhdeksän. Niistä hedelmöittyi seitsemän. Edelleen tulos oli hyvä ja olin tuloksesta valtavan iloinen.

Seitsemästä munasolusta yksi siirrettiin. Jäljelle jäänyttä kuutta ryhdyttiin jatkoviljelemään. Viikko siirron jälkeen sain kotiin kirjeen. Loput alkiot olivat menneet roskiin. Ne eivät olleet lähteneet jakautumaan vaadittavalla tavalla.

Itkin kirjettä lukiessani. Istutettuun alkioon en uskonut. En tuntenut olevani raskaana. Olin vain turvonnut, isomahainen ja näytin siltä kuin olisin raskaana.

Kuukautiset alkoivat tiputellen noin viikko siirron jälkeen ja 10 päivää alkionsiirron jälkeen vuoto oli jo runsasta. Ihan liian aikaisin. Ei tarvinnut jännittää raskaustestin tulosta.

Muistan edelleen hyvin ensimmäisen kiertopäivän. Sinä päivänä kävelin kadulla ja itkin valtoimenaan. Ajattelin, että en ikinä onnistuisi tulemaan raskaaksi.

Toinen IVF

Tasan viisi kuukautta myöhemmin olen jälleen alkionsiirtohuoneessa.

Toinen munasolujen keräys oli sujunut paremmin. Tunsin olevani valmis keräykseen, keräys sattui vähemmän ja fyysinen oloni oli parempi.

Munarakkuloita oli taas parikymmentä ja niistä löytyi jälleen 10 munasolua. Kaikki olivat kypsiä ja niistä hedelmöittyi kahdeksan. Saimme pian tietää, että alkioista yksi siirretään ja kaksi pakastetaan. Kaksi pakastetaan! Äärettömän paljon enemmän kuin nolla. Mahtavaa!

Kaikki sujui hyvin. Tunsin, että nyt voisin tulla raskaaksi. Kiinnittymisen tunsin kaksi päivää siirron jälkeen voimakkaana nipistelynä. Piinapäivien aikana aavistin olevani raskaana. Olin asiasta lähes varma, vaikka minulla ei ollut fyysisiä oireita, joista olisin voinut sen päätellä.

Kun raskaustestin aika koitti, se kertoi sen, minkä sisimmässäni aavistin jo. Olin raskaana.

Harmi, ettei raskaus kestänyt loppuun saakka.

Ensimmäinen pakastealkionsiirto

Ylihuomenna luvassa on ensimmäinen pakastealkionsiirto. Viime kerrasta tuolla alkionsiirtohuoneessa on lähes kuusi kuukautta. Näin ne vuodet vierivät, parin yrityksen vuosivauhdilla. Olen väsynyt odottamaan. Toivottavasti keskiviikko tuottaa tuloksia.


4 kommenttia:

 1. Saanko kysyä miksi sulla oli puolen vuoden paussi tossa välissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki saa :) Puolen vuoden pausseja oli parikin: IVF-kertojen välillä ja sitten taas ennen pakastealkionsiirtoa. Kahden IVF:n välillä tauko johtui siitä, että hoidot tehtiin julkisella puolella ja heillä oli suunnilleen puolen vuoden jono. Pakastealkionsiirtoa ennen tauko taas johtui siitä, että tulin raskaaksi, olin hetken aikaa raskaana ja sitten tuli keskenmeno ja verenvuoto kesti seitsemän viikkoa. Tuon jälkeen piti tulla vielä parit kuukautiset ennen siirtoa, joten syyskuulle tuo sitten lopulta meni..

   Aika kuluu todella ärsyttävästi näissä hoidoissa. Jälleen kerran on odottelu meneillään.

   Poista
 2. Meillä tehtiin ensimmäinen keräys ja tuorealkion siirto viime kuussa. Vuoto alkoi jo ennen testin tekemistä tiistaina, kun perjantaina piti tehdä testi.. Viikonlopun vuoti kuin seula ja kivut oli järkyttävät. Tällä viikolla vuoto loppui kunnes alkoi taas eilen tajuttomalla vasemman puolen alavatsan kivulla.. Tänään vuotaa edelleen, mutta kipu ei onneksi ole enää niin kovaa.. Testit näytti reilu viikko sitten negaa, mutta muuttuivat plussaksi parin minuutin päästä. Raskaana en klinikan mukaan ainakaan ole. Kuinka ihmeen kauan tämä kipu ja vuoto voi kestää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti sinulla vuodot on jo loppuneet. Ehkä tuossa oli joku kiinnittymisyritys taustalla.. Tsemppiä sinulle!

   Poista