sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Piinapäivistä nauttimista

Keskiviikkoisen alkionsiirron jälkeen olen pyrkinyt pysymään poissa lapsettomuusblogeista.

No, en ole siinä ihan onnistunut, sillä teidän muiden kirjoituksia olen käynyt lukemassa. Omasta blogistani olen sentään onnistunut pysynyt poissa. Olen myös pyrkinyt olemaan miettimättä lapsettomuutta ja ajattelemaan kevyempiä aiheita sen sijaan.

Siirron jälkeen tuskailin jo etukäteen noita tulevaa kahta viikkoa. Piinapäiviä.

Ymmärsin perjantaina, että tuskailu on aivan turhaa. Kokonaisuuden huomioiden tämä on paras mahdollinen tilanne, jossa voin olla.

Missä voisin olla nyt?

a) Olla lapsellisena lapsettomana olemisen sijaan. Tämä olisi tietysti paras vaihtoehto, mutta fakta on, että en ole ja sen faktan muuttaminen nyt on hyvin vaikeaa. Samoin voisin olla viimeisilläni raskaana, mutta en ole. Ensimmäinen vaihtoehto tippuu siis pois joukosta mahdottomuutensa vuoksi.
b) Olla hoitotauolla. Tällöin ei tarvitse koko ajan miettiä lapsettomuutta ja hoitoja, mutta onhan tuo todella turhauttavaa. Aika kuluu, mutta mikään ei etene.
c) Odottaa hoitojen alkamista. Myös tämä on turhauttavaa. Kun odotan hoitojen alkamista, mietin jatkuvasti, mitä voisin tehdä vielä paremmin. Miten voisin valmistautua paremmin? Miten voisin saada kehostani vielä terveemmän?
d) Olla keskellä hoitoja. Lääkkeet, pistämiset, väsyminen, mielialanvaihtelut, punktiokivut, turpoaminen. Elämää kellon kanssa, että muistaa ottaa oikeat lääkkeet oikeaan aikaan. Hoidoista stressaamista. Ei kuulosta hauskalta eikä ole.
e) Elää "piinapäiviä" alkionsiirron jälkeen. Nyt ei tarvitse tehdä mitään. Enää ei tarvitse yrittää. Nyt on hyvä syy rentoutua, nukkua hyvin ja syödä hyvin. Nyt on hyvä syy pyytää ylimääräisiä halauksia mieheltä. Juuri nyt olen tavallaan raskaana, joten mikä voisi olla paremmin?

Kun asiaa järkeilee, piinapäivät on paras paikka olla. Loppujen lopuksi ei hullumpaa siis.p.s. Piinapäivät on nimitys, josta en ole koskaan oppinut pitämään. Jo kyseinen sana ohjaa ajatuksia kohti piinailua. Jokainen pystyy ihan itse valitsemaan omat ajatuksensa, mutta on hölmöä, että keksimme asioille nimityksiä, jotka ohjaavat meitä naisia massoittain stressaamaan asioista. Nimeän omassa mielessäni piinapäivät rentoutumispäiviksi. Nämä päivät alkionsiirron jälkeen ovat meidän naisten hetki rentoutua ja nauttia siitä, että juuri nyt ei tarvitse yrittää yhtään mitään.

4 kommenttia:

 1. Toivottavasti elimistösi sietää hormoneja paremmin kuin omani. Olen ihan hajalla hormonimääristä. Mitään en voi näinä päivinä tehdä, paitsi vedellä niitä kaksin käsin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on olo melko ok, kun tässä kierrossa tuo oli pakastealkionsiirto. Parina aiempana kertana on ollut vaikeampaa, koska tuoresiirtoa ennen on käytävä läpi kovemmat hormonihoidot, munasolujen keräys, turpoaminen ja kaikki muut kivat vaivat... Toki toivon kovasti, että saisin kovasti raskausoireita kiusakseni :) Sinulla taitaa olla testipäivä jo lähellä?

   Poista
  2. Oli tänään. Negatiivinen, kuten odotinkin.

   Poista
  3. :( Olen pahoillani. Toivoin niin kovasti, että olisin saanut onnitella sinua positiivisesta tuloksesta.

   Poista