tiistai 9. syyskuuta 2014

Meidän alkiot

Huomenna on alkionsiirto (toivottavasti).

Meillä on pakastettuna kaksi alkiota. Ne odottavat pakastimessa ja ovat siellä valmiina sulatukseen ja valmiina siirtoon.

Kaksi ei ole kovin montaa, mutta samalla se on hurja määrä. Kaksi on äärettömän paljon enemmän kuin nolla. Nuo kaksi alkiota eivät ole täydellisiä, mutta ne ovat riittävän hyviä pakastettavaksi.

Toinen alkioista on kaunis, mutta hieman hidas. Ja toinen nopea hosuli, mutta vähän ruma.

(Ja tämä oli siis lääkärin tieteellinen analyysi aiheesta!)

Ensimmäinen alkioista on seitsemänsoluinen. Kaikki solut ovat kauniita, mutta niitä on vähän liian vähän. Toisessa soluja on 10. Ja ne 10 solua taas ovat vähän sinnepäin.

Se keväällä siirretty alkio oli kahdeksansoluinen, sellaisia kolme päivää vanhojen alkioiden kuuluisi olla.

Jos kaikki menee hyvin, huomenna siirretään tuo nätti, mutta vähän hidas tyyppi.

Melkoista ulkonäkösyrjintää. Lääketiede suosii kauniimpia jo alkionsiirtovaiheessa! Pienillä ei ole edes vielä elämä alussa, ja nyt jo toinen joutuu syrjityksi ulkonäkönsä takia. Rankka elämä tulossa ;)

Vaikka nuo meidän alkiomme eivät täytä kaikkia lääketieteen kriteereitä, se ei haittaa. Meille ne ovat täydellisiä silti.

p.s. Ainiin, pitäkää peukkuja huomista varten! :)


6 kommenttia:

 1. Täällä pidetään peukut pystyssä ! :)

  VastaaPoista
 2. Ehdottomasti! Peukut pystyssä täällä teidän puolesta <3 Kaunis ja hidas kuulostaa oikein hyvältä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä, kaunis ja hidas on tosiaan oikein hyvä :)

   Poista
 3. Olimme maaliskuussa 2011 ICSI-hoidoissa. Tuoresiirrosta plussasin, mutta se osoittautui ekassa ultrassa tuulimunaksi. Pakastimeen jäi alkioita 2+2+1. Ensimmäisessä pas:issa sulatettiin tuo yksittäin pakastettu, joka selvisi täydellisesti sulatuksesta ja lähti välittömästi jakautumaan. Hän täytti toukokuussa 2 vuotta ja on elämämme keskipiste ja kallein aarre. Äitiyslomani ensimmäinen päivä oli päivä, jolloin tuli täyteen 5 vuotta yrityksen aloittamisesta.

  Missään vaiheessa emme käyttäneet ehkäisyä ja ihan tosissaan aloimme toivoa toista kun poika täytti vuoden. Mitään luomuihmettä ei tapahtunut, joten kesäkuussa 2014 olimme pas:issa ja sulatettiin kaksi alkiota, joista toista yritettiin jatkoviljellä, mutta se ei selvinnyt. Toinen siirrettiin ihan hyväkuntoisena, mutta raskaus ei alkanut. Alkio menetti yhden solun sulatuksen jälkeen, mutta alkoi sitten jakautua. Kaksi viikkoa sitten tehtiin toinen pas. Toinen sulatettu alkio oli samantien lopettanut elämänsä ja toinen top-alkio siirrettiin. Tänään testasin negan. Uusi hoitokierros siis edessä. Suunnittelukäynti on parin viikon päästä. Vähän hirvittää mitä kropassani on tapahtunut reilun 3 vuoden aikana, että mikä on lopputulos.

  Tsemppiä piinapäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Toivottavasti itsekin olisin silloin äitiyslomalla, kun tulee täyteen 5 vuotta yrityksen aloittamisesta.

   Toivottavasti kolmen vuoden aikana sinulla on kroppa levännyt niin että nyt tulee iso kasa hyviä munasoluja :) Onnea hoitoihin!

   Poista