maanantai 9. maaliskuuta 2015

Piinapäivä 10 ja rutinoituminen piinapäiviin

Täällä taas kirjoittamassa piinapäiväanalyysiä. Tällä hetkellä menossa on piinapäivä numero 10.

Aika käy vähiin. Päivä numero 14 tulee liian pian. Tämä tietämättömänä oleminen on lopulta ihan ok.

Tähän asti piinapäivät ovat sujuneet hyvin. Turvotus on laskenut ja olo on täysin normaali. Oma pääkin on pysynyt edelleen kunnossa.

Kai näihin siirtoihin ja piinapäiviin rutinoituu - niin karua kuin se onkin. Tällaisten asioiden ei pitäisi olla kenellekään rutiinia.

Mutta onko jotain oireita?

Perjantai-iltana tunsin ikävää jomotusta vatsassani ehkä tunnin ajan. Jomotusta ja kipeän tuntuista vihlontaa.

Mutta tuosta ei voi oikein päätellä mitään. Se saattoi olla positiivinen tai negatiivinen merkki, who knows.

Perjantaisen jomotuksen lisäksi rinnat ovat hieman arat. Öisin ne ovat tuskaisen kipeät. En silti edes tietäisi tuota ellen olisi valvonut perjantaina pidempään. Silloin yöllä pienikin kosketus sattui. Nukkuessani huomaan, että rinnat tuntuvat normaalia kipeämmiltä, mutta vasta valvoessani pidempään huomasin, kuinka paljon pienikin kosketus sattui.

Päivisin rinnat ovat vain hieman arat. Yöllä tapahtuu siis jotain kummia.

Tuostakaan ei silti taida voida päätellä varmasti mitään. Minuun on pumpattu niin monenlaisia hormoneja viime viikkoina, että ei se olisi ihme, jos rinnat olisivat arat pelkästään niistä. Lisäksi asiaan voivat vaikuttaa keltarauhaset, jotka ovat muodostuneet kerättyjen munarakkuloiden paikalle.

Vaikuttaa siltä, että kaikki hormonit aktivoituvat juuri yöllä. Ilmeisesti niillä on omat bileet aina silloin, kun minä nukun. Pienen pienet hormonipallerot juhlivat yöllä ympäri kroppaani. Minä olen asiasta enimmäkseen autuaan tietämätön, kun seikkailen itse omissa unimaailmoissani.

Olotila on kokonaisuutena edelleen hämmentävän normaali.

Toivottavasti oireettomuus on lopulta positiivinen merkki. Ajatuksissani voin keskittyä plussaan ainakin testiin asti. Ja toivottavasti pitkään vielä sen jälkeenkin!

Ps. Nyt on raskaustestit hankittu: Yliopiston apteekin raskaustesti 25 mlU/ml sekä Early predictor 12,5mlU/ml. Teen ehkä molemmat perjantaina. Tai päivän etuajassa torstaina :)


4 kommenttia:

 1. Toivottavasti oireettomuus tietäisi hyvää ;)

  VastaaPoista
 2. Päivä kerrallaan. Kuulostaa ihan hyvältä. Mulla ainakin se, että rinnat tuli uudelleen kipeiksi oli poikkeus aiemmista, Pregnylin jälkeen on riittänyt kipua alle viikon verran, nytkin kipu selvästi laantui, mutta jatkui kuitenkin.

  Yöllä nimenomaan tuntuu tapahtuvan :) Ennen plussaa heräsin monena yönä siihen, että suu oli kuiva ja oli pakko nousta juomaan. Lisäksi aamulla oli niin kova nälkä kuin ei olisi vuorokauteen saanut syödä.
  -Soilikki, joka ei jaksanut kirjautua

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommenteistasi Soilikki! Jotenkin lohduttavaa, että jollakin muulla on ollut edes hieman samankaltaisia kokemuksia ja plussa on tullut :)

   Pienistä asioista iloitsemistahan tämä touhu on niin kauan kun ei ole plussatulosta katseltavana :)

   Poista