keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Päättymätön keskenmenoni

En ole hävinnyt maan pinnalta enkä lopettanut blogin kirjoittamista, vaikka viimeisimmästä päivityksestäni on tänään kulunut kaksi viikkoa.

Olen ollut kiireinen. Totta puhuen se on ihanaa. Silloin en ole lapseton enkä ulkopuolinen vaan kiireinen niinkuin lähes kaikki muutkin tuntuvat olevan tässä maailmassa. Samaa kiirettä on luvassa lähiaikoina lisää, joten tämä on minun osaltani pikainen tilannepäivitys, jonka jälkeen palaan takaisin kiire-maailmaan.

Vuodan edelleen verta. Keskenmenostani on kulunut jo yli neljä viikkoa, eikä verenvuodolle näy loppua. Välillä vuoto jo lakkasi, ja siitä kirjoitinkin aiemmassa blogikirjoituksessani. Sitten vuoto alkoi uudestaan.

Tänään kävin lääkärissä keskenmenon jälkitarkastuksessa, vaikka eihän se nyt jälkitarkastus ollut, kun vuoto ei ole loppunut. Lääkärin diagnoosi oli, että istukkaa ei näy, mutta verenvuoto on ongelma. Se aiheuttaa tulehdusriskin ja lisäksi vaarana on, että kohtuun tulee isompia ongelmia, jolloin raskaus vaikeutuu tulevaisuudessa entisestään.

Lääkäri määräsi minulle kohdun tyhjennykseen abortteihinkin käytettävää lääkettä nimeltä Cytotec. Lisäksi sain antibioottikuurin tulehduksien estämiseksi ja särkylääkereseptin Cytotecin aiheuttamia supistuksia varten.  Olen kyllästynyt lääkkeisiin, en haluaisi niitä enää yhtään lisää. Mutta tässä sitä taas mennään, uudet pillerit valmiina käyttöön.

Otan lääkkeet viikonloppuna. Odotettavissa olevat supistukset ovat niin kovat, etten olisi työkykyinen.

Lääkärikäynnin jälkeen palasin töihin. Siellä olisin halunnut vain itkeä. Pidättelin kyyneleitä, yritin jutella normaalisti työkavereille. Mietin aborttilääkettä laukussani ja sitä, kuinka kieroutunut maailma on. Lapsettomuuden tuska palasi kiireiseen mieleeni.

Nyt sitten reippaana tyhjentämään kohtua tulevaisuutta varten. Jippijaijee. Totta puhuen en oikein jaksaisi tätä kaikkea aina.

2 kommenttia:

 1. Hei! Listasin blogissani lapsettomuus- ja yritysblogeja ja sinun blogisi on listassani. Jos haluat käydä kurkkaamassa niin tässä osoite: http://yksipienielefantti.blogspot.fi/2014/05/lapsettomuus-ja-yritysblogeja-osa-12.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna :)

   Kävin kurkkaamassa sivuasi ja oli mukava lukea, että tykkäsit blogistani - positiivisia kommentteja ei ainakaan Suomessa tule koskaan liikaa :)

   Poista