maanantai 25. elokuuta 2014

Älä anna sen syödä itseäsi sisältäpäin

Älä anna sen syödä itseäsi sisältäpäin.

Tämän neuvon sain vyöhyketerapeutiltani muutama kuukausi sitten. Hän tarkoitti lapsettomuutta, ja oli oikeassa siinä, että se vaara on olemassa meillä kaikilla, jotka saamme nauttia lapsettomuudesta seuranamme.

Vyöhyketerapeuttini on herttainen vanhempi nainen, joka jaksaa aina suhtautua positiivisesti mahdollisuuksiimme saada oma vauva.

Ensitapaamisestamme on jo melkein kaksi vuotta. Sen jälkeen olen käynyt hänen luonaan epäsäännöllisen säännöllisesti. Samalla olemme tulleet tutuiksi ja jutelleet kaikesta mahdollisesta lapsettomuuteen liittyen. Hormonihoidoista, parisuhteesta, peloistani, haaveistani.

Aluksi halusin kokeilla, auttaisiko pelkkä vyöhyketerapia minua tulemaan raskaaksi. Ei auttanut. Sen jälkeen olen kokeillut hormonihoitojen yhteydessä, tukisiko vyöhyketerapia noita lapsettomuusklinikan hoitoja.

En osaa sanoa, onko vyöhyketerapiahoidoista ollut fyysistä hyötyä hormonihoitojen rinnalla. Fyysisiä vaikutuksia niillä on ollut, sen tiedän. Erään hoitokerran jälkeen kilpirauhaseni käynnistyi oikein kunnolla, ja olin täysin ylienerginen pari päivää vyöhyketerapiakäynnin jälkeen. Hoidon jälkeisenä yönä olin niin energinen, etten saanut nukuttua. Syy ylikierroksilla oloon oli päivänselvä. Etukäteen en olisi uskonut tuollaista mahdolliseksi, mutta itse sen kokeneena en voi väittää vastaankaan.

Silti fyysistä puolta isompana asiana olen pitänyt sitä, että nuo käynnit ovat olleet äärimmäisen rentouttavia ja tärkeitä henkisen jaksamisen kannalta. Hoito tuntuu hyvältä, rentouttaa ja samalla saan jutella koko hoidon ajan tutulle ihmiselle lapsettomuuden tuskista ja hormonihoitojen etenemisestä.

Vyöhyketerapeutiltani olen myös saanut tuon ehkä parhaan neuvon lapsettomuuteen liittyen. Älä anna sen syödä itseäsi sisältäpäin.

Se olisi niin helppoa. Antaa lapsettomuuden syödä itseään sisältäpäin.

Tiedätte varmasti, mitä tarkoitan. En aio antaa. En anna sille periksi. Kävi miten kävi, tuosta on pidettävä kiinni. Siinä ilmainen neuvo teille muillekin. Lapsettomuushoitojen tuloksiin ei välttämättä pysty itse täysin vaikuttamaan teki mitä tahansa. Mutta omaan pääkoppaan voi. Kävi miten kävi, älä anna sen syödä itseäsi sisältäpäin.

Keskenmenon jälkeen olen käynyt vyöhyketerapeutilla hoidossa kolme kertaa valmistaakseni kehoani tulevaan. Tänään kävin tapaamassa vyöhyketerapeuttiani viimeksi. Hän on sitä mieltä, että kehoni on valmis tulemaan raskaaksi. Että hän löytää kehostani ainoastaan hyvin pieniä vikoja, jotka eivät mitenkään haittaa raskaaksi tulemistani.

Kommentit ovat hyväntahtoisella tavalla täysin hupsuja, mutta hupsuus ei haittaa. Otan niistä kaiken ilon irti. Vakuutan itselleni, että näin on. Olen valmis tulemaan raskaaksi ja pysymään raskaana.

Nyt tuohon olisi myös hyvä mahdollisuus, sillä tänään alkoi uusi kierto. Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, tässä kierrossa päästään tekemään pakastealkionsiirto. Tänään aloitin zumenonin ja varasin ajan kontrolliultraan.

Nyt alkaa toden teolla valmistautuminen pakastealkionsiirtoon.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti